Houtstook de Zwitserse Methode

Houtstook de Zwitserse Methode

In Nederland is houtstook al eeuwenlang een bron van warmte en gezelligheid. Het stoken is door sterke technische en maatschappelijke ontwikkelingen echter veranderd. De Nederlandse haarden- en Kachelbranche (NHK - kijk voor meer informatie op www.sfeerverwarming.nl) zet zich dan ook in voor bewustwording en kennisverbetering van stokers.

Stook Veilig

Voorkom schoonsteenbrand en laat je schoorsteenkanaal vegen door een gediplomeerde schoorsteenveger in jouw buurt! Kijk voor een erkende schoorsteenveger eens op de website van de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB - Landelijke organisatie van schoorsteenvegers - kijk voor meer informatie op www.schoorsteenveger.nl).

De Zwitserse stookmethode is een veilige manier van het aansteken van je houtkachel en zorgt voor een sterke reductie van rook tijdens het stookproces. Hieronder de vier fasen; Houtstook de Zwitserse methode.

Fase 1.) STARTEN - Zet de luchttoevoer volledig open.
Fase 2.) VULLEN - Stapel je hout op van groot (haardhout onder) naar klein (aanmaakhout boven). De gekloofde zijde altijd naar boven toe leggen!
Fase 3.) AANSTEKEN - Voor het aansteken van de aanmaakhoutjes kun je één a twee aanmaakblokjes gebruiken. Het vuur brandt vervolgens vrijwel zonder rook, van boven naar beneden.
Fase 4.) STOKEN - Het vuur lekker laten branden, laat de luchttoevoer hierbij volledig open. De luchttoevoer kun je pas minderen zodra de kachel volledig op temperatuur is.
Houtstook de Zwitserse Methode

Vuur & BBQ

In onze categorie vuur & bbq vind je bijvoorbeeld ook verschillende soorten aanmaakblokjes voor het aansteken van houtskool of openhaardhout!

 

Bron: NHK - ASPB - BRANDWEER

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Home » blog » Houtstook de Zwitserse Methode

Houtstook de Zwitserse Methode

In Nederland is houtstook al eeuwenlang een bron van warmte en gezelligheid. Het stoken is door sterke technische en maatschappelijke ontwikkelingen echter veranderd. De Nederlandse haarden- en Kachelbranche (NHK - kijk voor meer informatie op www.sfeerverwarming.nl) zet zich dan ook in voor bewustwording en kennisverbetering van stokers.

Stook Veilig

Voorkom schoonsteenbrand en laat je schoorsteenkanaal vegen door een gediplomeerde schoorsteenveger in jouw buurt! Kijk voor een erkende schoorsteenveger eens op de website van de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB - Landelijke organisatie van schoorsteenvegers - kijk voor meer informatie op www.schoorsteenveger.nl).

De Zwitserse stookmethode is een veilige manier van het aansteken van je houtkachel en zorgt voor een sterke reductie van rook tijdens het stookproces. Hieronder de vier fasen; Houtstook de Zwitserse methode.

Fase 1.) STARTEN - Zet de luchttoevoer volledig open.
Fase 2.) VULLEN - Stapel je hout op van groot (haardhout onder) naar klein (aanmaakhout boven). De gekloofde zijde altijd naar boven toe leggen!
Fase 3.) AANSTEKEN - Voor het aansteken van de aanmaakhoutjes kun je één a twee aanmaakblokjes gebruiken. Het vuur brandt vervolgens vrijwel zonder rook, van boven naar beneden.
Fase 4.) STOKEN - Het vuur lekker laten branden, laat de luchttoevoer hierbij volledig open. De luchttoevoer kun je pas minderen zodra de kachel volledig op temperatuur is.
Houtstook de Zwitserse Methode

Vuur & BBQ

In onze categorie vuur & bbq vind je bijvoorbeeld ook verschillende soorten aanmaakblokjes voor het aansteken van houtskool of openhaardhout!

 

Bron: NHK - ASPB - BRANDWEER

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.