Spring naar content
 
Belinda Dokter

Belinda Dokter

  • Nederland
  • Nog geen beoordelingen!
Neem contact op met deze winkel:

Vendor Biography

Op mijn 29e levensjaar vond ik mijn grote liefde in het beeldhouwen ‘Het was liefde vanaf de eerste aanraking met materialen, waar ik al zolang op zoek naar was en waarmee ik dolgraag wilde werken. Deze bijzondere en aangename kennismaking ontroerde mij zeer, ik had het eindelijk gevonden. Zo omschrijf ik deze bijzondere openbaring. Het vinden van een eigen stijl, het volgen van cursussen over Glazuur en Glazuurtechnieken in binnen en buitenland en een Masterclass Monumentale Keramiek hebben tijd gekost. Die investering resulteert nu in een groeiende bekendheid in binnen- en buitenland.

Mijn sculpturen kenmerken zich door de overdreven vrouwelijke rondingen, veel te dikke billen, steevast te kleine voetjes, megagrote lippen, bolle wangen en het uitbundige haar dat alle kanten op wappert. De beelden toveren niet zelden een glimlach op het gezicht van bezoekers. Mooi in kleur gezet en altijd uitgevoerd in bizarre proporties, herken je mijn ‘Dikke Dames’ onmiddellijk.

Ik maak mijn ‘Dikke Dames’ altijd in een serie en in een bepaald thema. Met mijn rijke fantasie en een beetje zelfspot gaat het bedenken van een thema meestal vanzelf.

0