Tuindecoratie

TUINDECORATIE

Tuindecoratie kopen? Goed plan! Want of je nu een strakke tuin hebt of juist een wilde natuurtuin, een balkon van een paar vierkante meter of een landelijk gelegen villa omgeven door een park: tuindecoratie maakt jouw buiten af. En zorgt ervoor dat jouw tuin(tje) eigen wordt. Als het past bij wie jij bent en bij hoe jij in het leven staat, voelt jouw buiten als een perfect zittende, aangename jas waarin het onder alle omstandigheden heerlijk toeven is. Of die jas nu maatje XXL heeft (een lap grond waar je ‘u’ tegen zegt) of een krappe XS is (de spreekwoordelijke postzegel-tuin); je wilt dat ie naar jouw smaak is!

Indeling en inrichting

Verschillende decoratieve items geven jou volop de mogelijkheid om te spelen met kleuren, materiaalsoorten, stijlen en inrichting. Met de juiste tuindecoratie baken je een gedeelte van je buiten af of verbind je bepaalde gebieden juist met elkaar.

tuindecoratie veiling kist thuis in de tuin

Dé tuintrend: jouw stijl

Wij durven wel te stellen: zonder tuindecoratie geen echte tuin. Want decoratieve items en elementen maken jouw buiten echt af. En tuurlijk, tuintrends volgen elkaar in razendsnel tempo op. Dat is al zo vanaf het moment dat we tuinen begonnen aan te leggen en dat zal ook altijd wel zo blijven. Dat maakt tuindecoratie nu net zo leuk! Want door mee te doen aan een tuintrend, of door deze juist lekker links te laten liggen, kun jij de styling van je tuin aanpassen aan hoe je je op dat moment voelt en hoe je op dat moment jouw leven leidt of wilt leiden. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het is echt zo: met al die trends die komen en gaan, kun je jouw tuin juist nog beter vormgeven naar de voor jóu allerbelangrijkste trend: je tuin als weerspiegeling van jouw stijl. En omdat elk mens verandert, is het heerlijk om zo nu en dan je tuin lekker mee te laten veranderen.

Tuindecoratie: telkens nieuwe items

Maar het is goed mogelijk dat je op deze pagina bent terechtgekomen met de vraag: waar koop ik de juiste tuindecoratie? Of heel specifiek: ik wil online tuindecoratie kopen. Snel, makkelijk en het liefst goedkoop. Ook dan zit je goed! In onze webshop vind je een uitgebreide en continu aangevulde collectie tuindecoratie, waarbij we altijd rekening houden met diverse stijlen, smaken en budget. En je leest het goed: we breiden constant verder uit. Dus vergeet niet om af en toe eens terug te komen om op je gemak rond te neuzen. Hieronder vertellen we meer over onze mogelijkheden.

Bij Thuis in de Tuin verdelen we de tuindecoratie in 6 verschillende categorieën, namelijk;

Tuinbeelden – Boeddhabeelden – Tuinkabouters – Potterie – WaterornamentenWanddecoratie

TUINBEELDEN

Een mooi, bewust gekozen en geplaatst tuinbeeld kan een aanwinst zijn voor jouw tuin. Want een tuinbeeld is zoveel meer dan ‘alleen maar een beeld’. Het is kunst! Je brengt er kleur mee aan in jouw tuin of op je balkon. En je creëert er zelfs diepte mee, door te kiezen voor een bepaald formaat beeld op net die ene plek. Ook kun je er geweldig een loos hoekje mee opvullen. Of met je tuinbeeld de aandacht trekken naar die schitterende plant náást het beeld. Mogelijkheden te over. Eén ding is zeker: met je nieuw verworven tuinbeeld krijgt jouw buiten meteen die creatieve, persoonlijke touch!

Levensechte tuindieren

Wat te denken van een levensecht tuindier bij jou achter het huis? Of juist in je voortuin, want onze wel heel echt lijkende exemplaren mogen natuurlijk door iedereen gezien worden. Kijk snel in de shop en maak kennis met onze veelzijdige collectie. Misschien zit jouw favoriete dier er wel tussen. Of die van jouw moeder, tante, zus, dochter, vriendin… Met een van onze dierenbeelden als cadeau kom je prima voor de dag. Bijvoorbeeld met ons levensechte eekhoorn tuinbeeld of het superlieve egel tuinbeeld. Fantastische decoratie voor in de herfsttuin natuurlijk! En stiekem gewoon elk seizoen hartstikke leuk…

tuinbeelden  tuinbeelden

Tuinbeelden: brede collectie

Onze totale collectie tuinbeelden is al even breed als het begrip ‘tuinbeelden’ zelf. Voor elk wat wils is voor ons dan ook geen loze kreet. In onze shop vind je nog veel meer sympathieke dieren, zoals de Kip op rand met metalen staart. Voor meer kleur in je tuin hebben we ons vrolijke gevleugelde varken, verkrijgbaar in diverse felle tinten. Officieel een spaarpot, maar te mooi om alleen maar je spaargeld in te bewaren en hem (of haar) in de kast weg te zetten. Dit varkentje verdient de spotlights! Als tuindecoratie op een muurtje in je achtertuin, midden op de tuintafel of juist binnen met een mooie quote erbij. Of laat je kind(eren) eens een mooi beeld uitkiezen voor in jullie tuin of voor in dat (nu nog) saaie hoekje van jullie balkon. Iets heel persoonlijks kan zo gemakkelijk (en leuk!) zijn. Snuffel trouwens ook eens rond op social media, waar je de mooiste inspiratie vindt.

  tuinbeelden stoobz designtuinbeelden stoobz design

BOEDDHABEELDEN

Ben je juist op zoek naar tuindecoratie met een veel strakkere of statiger uitstraling, dan zijn onze Boeddha beelden een mooie toevoeging aan je tuin of balkon. Een Boeddha beeld geeft rust in de tuin en combineert prachtig met strakke lijnen. Maar je kan er ook voor kiezen om je antracietgrijze Boeddhabeeld te omgeven door kleurrijke zomer- of winterbloeiers. Het zal elkaar nog meer versterken. Ga voor een rustgevende, serene combinatie, of juist voor eentje die je vrolijk maakt en je energie geeft.

Boeddha beeld: warm cadeau

Een Boeddha beeld heeft zowel iets magisch als iets wat nog het best te omschrijven valt als down to earth. Kies op je gevoel een van onze fraaie exemplaren en we garanderen je dat je er heel lang plezier van zult hebben. Je kunt een boeddha kopen om jouw eigen persoonlijke reden. Die reden is voor iedereen weer anders. Een Boeddha beeld kan je opvrolijken, maar ook opbéuren. Het kan je plezier geven, elke dag een glimlach. Maar ook hoop in een moeilijke of onzekere tijd. Je kunt een van onze Boeddha beelden cadeau geven aan iemand die speciaal voor je is, op een speciaal moment, met een speciale reden. Het is bij uitstek een cadeau dat laat zien dat je om iemand geeft.

Jouw eigen Boeddha

Wist je trouwens dat je echt niet hoeft af te wachten tot iemand jou dat Boeddha beeld geeft dat je al zo lang op je verlanglijstje had staan? Maar dat je niet durfde aan te schaffen, omdat je dacht dat dat ongeluk zou brengen? Dit is een westers fabeltje, waar ze in het verre oosten niks van willen weten. Want daar koopt iedereen met het grootste plezier een mooie Boeddha voor zichzelf. Eentje die je voorspoed belooft, of een gezond leven, liefde, wijsheid of geluk. Zoveel mooie betekenissen; elk Boeddha beeld staat voor iets goeds, voor iets heel moois. Iets dat je jouw familie en vrienden van harte gunt, maar natuurlijk ook jezelf!

Tuin-Boeddha

Natuurlijk zijn ook de Boeddha beelden uit onze collectie tuindecoratie in diverse uitvoeringen uit voorraad leverbaar. Boeddha beelden houden van water. Niet voor niets vind je ze vaak terug op de oever van een vijver. Maar ook met een klein vijvertje of waterornament nemen ze genoegen. Het water in combinatie met een statig Boeddha beeld geeft rust.

ThuisindeTuin.nl tuinbeelden lachende dikbuik boeddha beeld ThuisindeTuin.nl tuinbeelden boeddha hoofd

 

Uitvoering ‘Gerechtigheid’ en ‘Monnik’

Onze Boeddhabeelden komen in verschillende maten en soorten. Het Boeddhabeeld ‘gerechtigheid’ bijvoorbeeld is 73 cm hoog, waarbij je de keuze hebt uit een antraciet- en lichtgrijze versie. Het beeld Buddha Kwan Yin mediteert en heeft iets meer ‘franje’ in de vorm van bloemen en details. Dé vrolijke tegenhanger is onze lachende dikbuik Boeddha. 42 cm hoog en ietsje ronder dan zijn grote broers. En dan hebben we nog de jonge monniken. Deze ernstige en tegelijkertijd aandoenlijke Boeddha shaolin monnik is 40 cm hoog en uitgevoerd in lichtgrijs clayfibre. Kies voor de Boeddha monnik met gevouwen handen of in relaxte toestand.

ThuisindeTuin.nl tuinbeelden boeddha beeld groot ThuisindeTuin.nl tuinbeelden tuinbeeld leeuw

TUINKABOUTERS

En dan onze tuinkabouters. Binnen de wereld van Tuindecoratie zijn de tuinkabouters een slag apart. Je houdt van ze of je haat ze. Echt neutraal kan je niet zijn over de tuinkabouter. Met de tuinkabouters van Thuis in de Tuin is dat zeker zo. Uitgevoerd in allerlei felle kleuren zijn ze een ware eyecatcher in de tuin.

 

We kunnen uren over onze tuinkabouters praten. Wij zijn zelfs zo trots op onze collectie tuinkabouters dat ze binnen ons assortiment Tuindecoratie een eigen kabouter pagina hebben gekregen. Met alles wat je ooit hebt willen weten over onze vrolijke tuinkabouters. En meer!

tuinkabouter middelvinger grachtenpanden tuinkabouter middelvinger klompentuinkabouter middelvinger tulpen

De tuinkabouter beschermt je!

Je kent de kabouter natuurlijk uit verhalen en sprookjes. Of uit het meeslepende boek en de al even fabelachtige televisieserie Nils Holgersson. Hierin is het brutale jochie Nils verre van een dierenvriend te noemen. En dat is nu net waarom een kabouter hem als straf een paar maatjes kleiner tovert. Even betoverend is het immense avontuur dat daarop volgt. Een reis die aanving bij één enkele kabouter. Bij een soort van ‘guard’ die de dieren op het boerenerf beschermde. Je kunt de kabouter dan ook zien als de beschermer van jouw huis en haard. En tuin! Dit is van oudsher al zijn (of haar) betekenis

tuinkabouter met schop xltuinkabouter met gieter xltuinkabouter met bijl xl

Alle goeds, voor je tuin ̖én jezelf

Kabouters zijn een soort huisgoden die je overal ter wereld terugziet. En in de meest uiteenlopende vormen. Net als de Boeddha beelden staan ook de kabouters voor enkel goede dingen. Zet een mooie heer of mevrouw tuinkabouter tussen je struiken en je bent verzekerd van voorspoed, rijkdom en geluk. De legende vertelt ons natuurlijk dat kabouters zich altijd verre hielden van mensen, zich nooit lieten zien, alsof ze niet bestonden. Maar in jouw tuin of op jouw balkon staan ze toch maar mooi in het volle zicht. Vinden ze volgens ons stiekem best prettig. Want ere wie ere toekomt: onze tuinkabouters mogen gezien worden! Dus bestel gauw een bijzonder exemplaar, eentje van Stoobz bijvoorbeeld. Voor jezelf of voor iemand die je lief is. We zeggen immers maar zo: de kaboutertjes doen het niet voor je!

POTTERIE

Je denkt er misschien niet direct aan, maar bloembakken zijn een prachtige aanvulling op de tuin. Niet alleen in combinatie met bestrating, maar denk eens aan bloembakken met bloeiende (eenjarige) bloemen en planten, naast een tuin met vaste beplanting. Daarmee geef je kleur aan de tuin en kan je elk jaar opnieuw variatie in je tuin aanbrengen. Natuurlijk kan je daarbij ook spelen met de uitvoering van de bloembakken. Er is een grote variatie in kleur en vorm mogelijk. Ook daarbij kan je de bloembakken aanpassen aan de stijl van de tuin, of er juist de uitstraling mee bepalen. Ga voor onopvallend en leg alle nadruk op de planten en bloemen, of trek alle aandacht met een felgekleurde grote bloembak. Je creëert eenheid door dezelfde kleur of dezelfde vorm/materiaal te combineren, of je trekt alle aandacht door met afwisseling en contrast te werken. The sky is the limit. Niet letterlijk, maar het is jouw tuin. Zorg met onze tuindecoratie dat je tuin jouw stijl uitstraalt en dat jij helemaal Thuis in de tuin bent.

WATERORNAMENTEN

Denk bij de inrichting van je tuin ook eens aan de combinatie van tuindecoratie en een goed lichtplan. Met de juist belichting springt de bloembak of tuinbeeld er helemaal uit. Je maakt op die manier een waar kunstwerk van je tuindecoratie. Daarbij kan je kiezen voor klein maar fijn, of juist 1 groot beeld dat direct in het oog springt. Dat geldt natuurlijk ook voor de bloembakken of het waterornament.

Waterornament: onze soorten

Op dit moment hebben we 5 waterornamenten op voorraad, maar net als onze andere tuindecoratie breiden we dit assortiment binnenkort verder uit. Water trekt aan. Van de zee tot aan onze waterornamenten, water heeft voor alle leeftijden een rustgevend effect. Of je nu een balkon hebt of een grote tuin, er is altijd ruimte voor één van onze waterornamenten. Met een waterornament uit onze collectie tuin fonteinen breng je sfeer in je tuin. Zie je jezelf al zitten? Een van die lange zomeravonden, je zit heerlijk buiten na te genieten (of bij te komen) van de dag, er klatert een watertje ergens in de hoek… Helemaal in vakantiesfeer! En dat gewoon in je eigen achtertuin of balkon.

waterornament waterput water ornament waterput avond

WANDDECORATIE

We merken dat er steeds meer vraag is naar wanddecoratie. Veel tuinen hebben tegenwoordig een schutting, al dan niet van houten planken. Of een veranda waar kleur moet worden gebracht op de saaie muur. Dat leent zich natuurlijk bij uitstek voor een mooie hangende tuindecoratie als blikvanger.

Hangende beelden

Bij wanddecoratie in de tuin denk je al snel aan een tuinschilderij of tuinposter. Maar muurdecoratie is natuurlijk meer dan dat. Denk eens aan onze hangende beelden. Hieronder hebben we vast wat voorbeelden voor je uitgelicht. Onze levensechte beelden geven een bijzonder detail aan je wand. Deze levensechte struisvogel of uil geeft zelfs in de kleinste stadstuin een natuurlijke of zelfs tropische vibe.  Maar ook deze skull, voorzien van prachtig snijwerk decoratie, is een tijdloze wanddecoratie.

DUIF VLIEGEND WANDDECORATIEUIL WANDVOGEL wanddecoratie

Tuinschilderij

Met een tuinschilderij breng je eenvoudig en snel sfeer en kleur aan in je tuin. Wat je smaak ook is. In de online collectie tuinschilderijen of tuinposters van Thuisindetuin vind je een keur aan afbeeldingen. Van de kleinste details, zoals een hommel op een veldbloem, tot aan Afrikaanse sferen met een kudde olifanten in de bush. Denk je bijvoorbeeld eens in dat je vanaf je keukentafel niet meer naar die saaie schutting kijkt, maar vanaf nu wegdroomt bij een prachtig zeezicht. Alsof je bijna het duin opstapt en de zee al ruikt. Of een weids landschap waar je helemaal van tot rust komt. Met een schilderij van een Engels tuinpad creëer je diepte in een kleine tuin, maar je maakt net zo makkelijk een geheim doorkijkje tegen een muurtje of op je balkon.

TUINSCHILDERIJ MET HOUTEN LIJST watervalTUINSCHILDERIJ MET HOUTEN LIJST duinpalen

Weerbestendig

Onze tuinschilderijen zijn, net als al onze tuindecoratie, vanzelfsprekend weerbestendig en kunnen het hele jaar buiten hangen. We hebben ze in diverse uitvoeringen en materialen.

COMBINEREN

We roepen het wel vaker, maar het combineren van diverse tuindecoratie geeft je de mogelijkheid om helemaal je eigen plek te maken. Denk aan bloempotten, een mooie muurdeco erboven en een vrolijke plantenbak aan de schutting. Daarnaast kan je natuurlijk ook diverse tuinbeelden ophangen om nog meer sfeer in je tuin te creëren. Ook binnen onze wanddecoratie hebben we voor elke stijl en smaak de perfecte stijlicoon.

Natuurlijk beperken we onze wanddecoratie niet enkel tot de tuin. Onze muurdecoratie is ook prachtig in je woonkamer. Want wat geschikt is voor buiten, is zeker geschikt om je interieur mee op te fleuren.

Wat je ook zoekt, je vindt het online in de tuindecoratie van Thuis in de tuin. Ons doel is dat jij je echt thuis voelt in je eigen tuin. Of je dat nu doet door een bijzonder beeld, een prachtige plantenbak of natuurlijk met onze guitige Fuck You kabouter ;), het is jouw thuis en dus jouw keuze.

We zouden het trouwens leuk vinden wanneer je een foto stuurt hoe en waar onze tuindecoratie is terechtgekomen. Dat kan je doen door ons te taggen op Instagram of Facebook, of door ons een mailtje te sturen met jouw eigen creatie op beeld. We horen graag van je!

tuindecoratie buitenlamp

0