TUINDECORATIE

Of je nu een strakke tuin hebt, of juist een wilde natuurtuin, een balkon van een paar vierkante meter hebt, of een landelijk gelegen villa omgeven door een park: tuindecoratie maakt jouw buiten af. Tuindecoratie zorgt ervoor dat je tuin eigen wordt. Het geeft je ook de mogelijkheid om te spelen met kleur, stijl en inrichting. Met de juiste tuindecoratie baken je een gedeelte af of verbind je verschillende gebieden juist met elkaar. Wij durven wel te stellen: zonder tuindecoratie geen echte tuin. En hoewel trends zich blijven opvolgen, is en blijft voor ons de belangrijkste trend: je tuin moet jouw stijl weerspiegelen.

Bij Thuis in de Tuin verdelen we de tuindecoratie in verschillende categorieën.

TUINBEELDEN

Tuinbeelden is natuurlijk een breed begrip. Daarom hebben we ook een brede collectie. Voor elk wat wils is voor ons geen loze kreet. Bij ons vind je bijvoorbeeld landelijke dieren, zoals de gezellige Kip op rand. Voor meer kleur in je tuin hebben we ons vrolijke gevleugelde varken, verkrijgbaar in diverse felle kleurtjes. Officieel een spaarpot, maar te mooi om alleen maar je spaargeld in te bewaren en hem (haar) in de kast weg te zetten. Dit varkentje verdient de spotlights! Als tuindecoratie op een muurtje in je achtertuin, midden op de tuintafel, of juist binnen met een mooie quote erbij. Snuffel ook zelf eens rond op social media, waar je de mooiste inspiratie vindt.

stoobz design spaar varken spaarpot

BOEDDHABEELDEN

Ben je juist op zoek naar tuindecoratie met een veel strakkere of statiger uitstraling, dan zijn onze Boeddha beelden een mooie toevoeging voor je tuin. Een Boeddha beeld geeft rust in de tuin en combineert prachtig met strakke lijnen. Maar je kan er ook voor kiezen om je antracietgrijze Boeddhabeeld te omgeven door kleurrijke zomer- of winterbloeiers. Het zal elkaar nog meer versterken.

Natuurlijk zijn ook de Boeddha beelden uit onze collectie tuindecoratie in diverse uitvoeringen uit voorraad leverbaar. Buddha beelden houden van water. Niet voor niets vind je ze vaak terug op de oever van een vijver. Maar ook met een klein vijvertje of waterornament nemen ze genoegen. Het water in combinatie met een statig Buddhabeeld geeft rust.

boeddha beeld staand met schaaltje boeddha beeld gerechtigheid lachende dikbuik boeddha beeld  boeddha beeldboeddha beeld leeuw thuis in de tuin

Uitvoeringen

Onze Boeddhabeelden komen in verschillende maten en soorten. Het Boeddhabeeld 'gerechtigheid' bijvoorbeeld is 73 cm hoog, waarbij je de keuze hebt uit een antraciet- en lichtgrijze versie. Het beeld Buddha Kwan Yin mediteert en heeft iets meer 'franje' in de vorm van bloemen en details. Dé vrolijke tegenhanger is onze lachende dikbuik Boeddha. 42 cm hoog en ietsje ronder dan zijn grote broers.

En dan hebben we nog de jonge monniken. Deze ernstige en tegelijkertijd aandoenlijke Boeddha shaolin monnik is 40 cm hoog en uitgevoerd in lichtgrijs clayfibre. Kies voor de Boeddha monnik met gevouwen handen of in relaxte toestand.

Meer lezen over boeddhabeelden, klik dan even onderstaande blogs.

Boeddha - Boeddha Tuinbeeld Kopen - Boeddha Beeld -

TUINKABOUTERS

En dan onze tuinkabouters. Binnen de wereld van Tuindecoratie zijn de tuinkabouters een slag apart. Je houdt van ze of je haat ze. Echt neutraal kan je niet zijn over de tuinkabouter. Met de tuinkabouters van Thuis in de Tuin is dat zeker zo. Uitgevoerd in allerlei felle kleuren zijn ze een ware eyecatcher in de tuin.

We kunnen uren over onze tuinkabouters praten. Wij zijn zelfs zo trots op onze collectie tuinkabouters dat ze binnen ons assortiment Tuindecoratie een eigen kabouter pagina hebben gekregen. Met alles wat je ooit hebt willen weten over onze vrolijke tuinkabouters. En meer! Lees snel verder op de Tuinkabouter pagina.

POTTERIE

Je denkt er misschien niet direct aan, maar bloembakken zijn een prachtige aanvulling op de tuin. Niet alleen in combinatie met bestrating, maar denk eens aan bloembakken met bloeiende (eenjarige) bloemen en planten, naast een tuin met vaste beplanting. Daarmee geef je kleur aan de tuin en kan je elk jaar opnieuw variatie in je tuin aanbrengen. Natuurlijk kan je daarbij ook spelen met de uitvoering van de bloembakken. Er is een grote variatie in kleur en vorm mogelijk. Ook daarbij kan je de bloembakken aanpassen aan de stijl van de tuin, of er juist de uitstraling mee bepalen. Ga voor onopvallend en leg alle nadruk op de planten en bloemen, of trek alle aandacht met een felgekleurde grote bloembak. Je creëert eenheid door dezelfde kleur of dezelfde vorm/materiaal te combineren, of je trekt alle aandacht door met afwisseling en contrast te werken. The sky is the limit. Niet letterlijk, maar het is jouw tuin. Zorg met onze tuindecoratie dat je tuin jouw stijl uitstraalt en dat jij helemaal Thuis in de tuin bent.

WATERORNAMENTEN

Denk bij de inrichting van je tuin ook eens aan de combinatie van tuindecoratie en een goed lichtplan. Met de juist belichting springt de bloembak of tuinbeeld er helemaal uit. Je maakt op die manier een waar kunstwerk van je tuindecoratie. Daarbij kan je kiezen voor klein maar fijn, of juist 1 groot beeld dat direct in het oog springt. Dat geldt natuurlijk ook voor de bloembakken of het waterornament.

Op dit moment hebben we nog een klein assortiment waterornamenten op voorraad, maar net als onze andere tuindecoratie breiden we dit assortiment binnenkort verder uit. Water trekt aan. Van de zee tot aan onze waterornamenten, water heeft voor alle leeftijden een rustgevend effect. Of je nu een balkon hebt of een grote tuin, er is altijd ruimte voor één van onze waterornamenten. Met een waterornament uit onze collectie Tuindecoratie breng je sfeer in je tuin. Zie je jezelf al zitten? Een van die lange zomeravonden, je zit heerlijk buiten na te genieten (of bij te komen) van de dag, er klatert een watertje ergens in de hoek... Helemaal in vakantiesfeer! En dat gewoon in je eigen achtertuin of balkon.

waterornament fontein la charenteWATERORNAMENT FONTEIN LA SEINE

Het kan met de tuindecoratie van Thuis in de tuin. Ons doel is dat jij je echt thuis voelt in je eigen tuin. Of je dat nu doet door een bijzonder beeld, een prachtige plantenbak of natuurlijk met onze guitige Fuck You kabouter ;), het is jouw thuis en dus jouw keuze. We zouden het trouwens leuk vinden wanneer je een foto stuurt hoe en waar onze tuindecoratie is terechtgekomen. Dat kan je doen door ons te taggen op Instagram of Facebook of door ons een mailtje te sturen met jouw eigen creatie op beeld. We horen graag van je!

Groetjes,
Team ThuisindeTuin.nl
info@thuisindetuin.nl
www.thuisindetuin.nl